Telèfon Forn Farre Sucs : 973 74 81 93

HISTÒRIA DEL FORN FARRÉ.

 

El poble de Sucs es troba a la provincia de Lleida, es un poble modern que es forma a l’any 1944, en aquell temps es format per un 40% d’Aragonesos, 40% de catalans, 10% castellans mallorquins i gallecs, 10%, 10% valencians que ja hi eren a la casa gran (antiga casa pairal del terme de Sucs).

 

Plaça Major de Sucs

 

Hi ha documents del poble de Sucs del segle XI, de l’època de Jaume I el conqueridor, d’una venda d’uns terrenys que es van fer a un noble de la zona, encara avui en dia es conserven unes ruïnes que daten d’aquesta època al turo del Vilot, que es van trobar a l’any 1975, unes ruïnes d’una església, una torre de guaita, i dos graners.

El poble el formen en aquells temps uns 150 lots, un lot es dotat d’una vivenda una parcel·la un hort i una planta que ja es plantada d’olivers, fan també unes escoles amb les vivendes dels mestres, la casa de la vila amb una vivenda per l’agutzil i una altra pel secretari, uns magatzems a les afores que fan la funció de cooperativa. També es fan les cases dels artesans carnicería i pastisseria.

 

Antic forn de llenya

 

El Sr Josep Farré, fill d’Almacelles va començar a fer de pastisser l’any 1946 quan es va casar amb la Sra Núria Lacruz filla d’Anglesola, ells varen començar a fer de pastissers al poble de Raimat, a l’any 1950 varen venir a Sucs sent ells els fundadors del que es avui dia Forn Farré.

 

Treballant a l'antic forn de llenya.

 

Tenen 5 fills dels quals dos estan avui dia treballant a la pastisseria, el Manuel farré, la seva dona l’Elisabet i els seus fills Manu i Enric.